NOWOŚĆ

Zgrzewarka próżniowa Sam Cook PSC-30 (Black)

Dodaj opinię

Kod:  429360095

Moc
  • 110 Wt
Wymiary (wys. x szer. x gł.)
  • 16 x 40 x 20 cm

Zgrzewarka próżniowa Sam Cook PSC-30 (Black)

Dodaj opinię

Kod:  429360095

359,00

Dostępny

Gwarancja. 24 miesiące 

Opis

Próżniowy sposób przechowywania żywności wydłuża jej świeżość i przydatność do spożycia nawet do 5 razy dłużej niż w przypadku tradycyjnych metod. Dzięki szczelnym woreczkom foliowym powietrze, a tym samym bakterie nie mają dostępu do produktów żywnościowych. Zachowują one naturalny smak oraz właściwy wygląd i formę.

Zgrzewarka próżniowa wykorzystywana jest w innowacyjnej metodzie gotowania sous vide. Metoda ta oparta jest na powolnym gotowaniu produktów w stałej temperaturze wody, w próżniowo zamkniętych woreczkach foliowych. W ofercie Sam Cook dostępny jest także termo cyrkulator sous vide, odpowiedzialny za obieg wody i kontrolę jej temperatury w trakcie gotowania.

Urządzenie do pakowania próżniowego jest bardzo proste w obsłudze. Elektroniczny panel w górnej pokrywie wyświetla podstawowe parametry produktu. Daje też możliwość regulacji poziomu próżni i czasu zgrzewania. Jest to ważne w przypadku pakowania produktów o delikatniejszej strukturze (np. pasztet lub świeże pieczywo). O zakończeniu pracy poinformuje nas sygnał dźwiękowy i zmiana koloru diody. Wewnątrz urządzenia znajdziemy zintegrowany nóż do odcinania folii i zasobnik na folię. W wyposażeniu zgrzewarki Sam Cook dostępny jest rękaw z folii moletowanej (tłoczonej) o wymiarach 28 x 600 cm, która jest całkowicie bezpieczna dla żywności i zalecana w metodzie gotowania sous vide. Przy pakowaniu żywności można używać ogólnodostępnej folii do celów spożywczych, zarówno w postaci rękawa jak i woreczków.

Zgrzewarka Sam Cook jest kompaktowa; posiada schowek na przewód sieciowy i stabilne nóżki, dzięki którym urządzenie nie przesuwa się po blacie kuchennym w trakcie pracy.

Pakowanie próżniowe może być wykorzystywane nie tylko w przypadku produktów spożywczych. Jako doskonałe zabezpieczenie przed wilgocią może być stosowane w przypadku map, telefonów komórkowych i inny przedmiotów np. na wyprawy rowerowe czy kajakowe.

Metoda tego zabezpieczenia najlepiej sprawdza się jednak w kuchni. Pakować próżniowo możemy praktycznie większość produktów żywnościowych. Surowych, gotowanych, także tych płynnych (np. zup). W takim przypadku zalecane jest wcześniejsze zmrożenie. Należy pamiętać, aby składniki przeznaczone do pakowania były świeże i bez uszkodzeń (np. warzywa bez śladów nadpsucia). Dużą zaletą przechowywania produktów w woreczkach jest oszczędność miejsca w lodówce oraz niemieszanie się zapachów (np. ryby wędzonej czy sera).

Zgrzewarka próżniowa pozwala na ekonomiczne gospodarowanie zakupioną żywnością. Po zakupach porcjujemy żywność i przetrzymujemy w chłodziarce lub zamrażarce. Wyjmujemy porcję wtedy, kiedy jest potrzeba, mając pewność, że nie straciła ona swoich wartości i była przechowywana w sposób bezpieczny. Dobrze jest opisywać woreczki z żywnością, uwzględniając datę pakowania i zawartość.

Dodaj recenzję produktu

Oceń ten produkt
  • Źle
  • Słabo
  • Dobrze
  • Bardzo dobrze
  • Wspaniale
Wgraj filmik
Wgraj maksymalnie 5 filmików z Youtube

Dodaj zdjęcie

Przeciągnij pliki tutaj lub kliknij przycisk. Dodaj do 10 plików w formacie .jpg, .gif, .png, rozmiar pliku do 5 MB

Aby opublikować opinię, zaloguj się na swoje konto

W ciągu 7 dni roboczych opublikujemy Twoją opinię albo ją odrzucimy – jeżeli po weryfikacji uznamy, że opinia zawiera treści nielegalne lub niezgodne z Regulaminem zamieszczania opinii (punkt 3.9). Na przykład, odrzucamy opinie nieodnoszące się do opiniowanego Towaru, które mogą być obraźliwe, naruszające dobre obyczaje i prawa innych osób. O odrzuceniu opinii poinformujemy Cię na podany przez Ciebie adres e-mail, podając przyczyny odrzucenia opinii.