Multicooker jest przeznaczony do przygotowywania potraw wymagających długiego gotowania lub duszenia. Pozwala zachować więcej składników odżywczych i witamin bez znacznej utraty smaku i aromatu poddanych obróbce termicznej składników.
- Utrzymuje niższą temperaturę niż podczas tradycyjnego gotowania (około 80-90 stopni).
- Wygoda gotowania bez nadzoru – składniki nie przywierają do dna. Możesz włożyć potrawę do multicookera i wyjść z domu.
- Możliwość ustawienia czasu gotowania do 18 godzin. Ponadto możliwość zaprogramowania uruchomienia urządzenia, na przykład za 3 godziny.
- Setki przepisów dostępnych na profesjonalnych stronach internetowych poświęconych gotowaniu w multicookerach.
- Potrawy nie gotują się, a powoli się podgrzewają.
- Cicha praca pozwala gotować nawet w nocy lub w obecności śpiących dzieci.
- Tani w eksploatacji (niskie zużycie energii, adekwatne do typu urządzenia)
- Szklana pokrywa z uchwytem pozwala obserwować proces przygotowywania potrawy
- Duża pojemność miski pozwala przygotować posiłek dla całej rodziny
- Właściwości ceramicznej miski zapewniają nieprzywierającą powłokę potraw oraz łatwe i szybkie czyszczenie
3 tryby mocy:
- Niski – niższa temperatura. Naczynia nagrzewają się wolniej do temperatury około 80 stopni
- Wysoki – wyższa temperatura. Naczynia nagrzewają się szybciej do temperatury około 90 stopni
- Podgrzewanie – utrzymywanie ciepła już ugotowanych potraw. Rozpoczyna się automatycznie po zakończeniu gotowania w trybie niskiej lub wysokiej mocy.
Możliwości gotowania:
- Bigos
- Zupy i buliony
- Buliony
- Gulasz mięsny i warzywny leki
- Dania z makaronu i ryżu
- Mięso
- Gołąbki
- Chili con carne
- Dania
- Dżem owocowy
- Konserwy warzywne
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy