Worki próżniowe służą do przechowywania i pakowania próżniowego różnych produktów spożywczych za pomocą maszyn do pakowania próżniowego. Żywność przechowywana w ten sposób pozostaje świeża i zachowuje swoją świeżość nawet do czterech razy dłużej. Małe worki o wymiarach 200 x 280 mm są pakowane w zestawy po 40 sztuk.
Każda żywność przechowywana w próżni dobrze się zachowuje
Do przechowywania używa się małych torebek próżniowych
- Do mięsa, owoców i warzyw w zamrażarce
- Do suszonych owoców i orzechów na półkach
- Do sera i innych produktów w lodówce
Czyszczenie
Worki próżniowe można używać wielokrotnie, jeśli pozwala na to ich długość. Należy je myć w zmywarce lub pod bieżącą wodą. Przed ponownym użyciem należy upewnić się, że są całkowicie suche.
Materiały
Worki próżniowe są wykonane z dwuwarstwowej folii PA/PE. Warstwa PA działa jako materiał nieprzepuszczalny, a warstwa PE jako materiał uszczelniający. Grubość folii wynosi 100 i 130 mikronów (μm), czyli profesjonalną grubość (standardowe woreczki mają grubość 20 μm), co zapewnia wysoką jakość przechowywania i szczelność.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy