Sous Vide Time od Unold jest idealnym towarzyszem dla tej metody gotowania. Podgrzewa do 20 litrów wody w rondlu lub innym żaroodpornym pojemniku - minimalna wysokość musi wynosić 18 centymetrów. Gdy woda osiągnie pożądaną temperaturę, można dodać zapakowaną próżniowo żywność. Dzięki mocy 1300 W, Sous Vide Stick time podgrzewa wodę do precyzyjnej temperatury +/- 0.2 stopnia Celsjusza - żądaną temperaturę można ustawić w krokach co 0.5 stopnia. Poziom ciepła jest utrzymywany na stałym poziomie podczas procesu gotowania dzięki wydajnej pompie cyrkulacyjnej w Sous Vide Stick time. Wolny od BPA Sous Vide Stick time posiada funkcję timera (do 60 godzin), a także funkcję automatycznego wyłączania, gdy poziom wody jest zbyt niski. Wygodny, pochylony wyświetlacz LCD ułatwia odczyt czasu i temperatury. Dla tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z gotowaniem sous vide, Unold zapewnia nie tylko pouczające instrukcje obsługi, ale także sprawdzone przepisy, które pomogą opanować tę przydatną metodę gotowania.