Pyszna mleczna pianka
Dzięki systemowi do spieniania My LatteArt bez problemów ubijesz idealną mleczną piankę. Dysza do spieniania, inspirowana profesjonalnymi ekspresami do kawy, zapewnia odpowiednią ilość pary do ubijania aksamitnej mlecznej pianki z mikropęcherzykami powietrza. Rozkoszuj się magicznymi chwilami z LatteArt i poczuj się jak prawdziwy barista!
Aktywna kontrola temperatury
Do wydobycia z każdego ziarenka kawy pełni smaku, ekspres La Specialista Arte utrzymuje stałą temperaturę wody podczas procesu parzenia, dzięki systemowi aktywnej kontroli temperatury. Oferuje 3 temperatury parzenia - 92/94/96° C, dla różnych odmian ziaren kawy, zapewniając bogaty i intensywny aromat naparu.
Optymalna dawka kawy
Innowacyjne sitko w ekspresie La Specialista nie posiada podwójnego dna, dzięki czemu możesz przygotować kawę z jeszcze większej ilości ziaren. Podczas przygotowywania jednej kawy sitko pomieści nawet do 12 g, a podczas przygotowywania dwóch – nawet do 20 g. Ilość zmielonej kawy można w prosty sposób regulować, obracając pokrętłem umieszczonym na panelu sterowania.
Kawa na każdą okazję
Ciesz się perfekcyjnym, głębokim espresso lub w mgnieniu oka zaparz filiżankę aromatycznego americano czy kubek ulubionej herbaty, dzięki 3 automatycznym programom. Wystarczy ustawić pokrętło, aby wybrać przepis, którego właśnie potrzebujesz: espresso, americano lub gorącą wodę. Kiedy oczekujesz porannego pobudzenia przed pracą lub porządnej dawki energii w ciągu dnia, ekspres umożliwi szybkie przygotowanie włoskiego klasku.
Łatwa konserwacja
W ekspresie do kawy De’Longhi możesz ustawić temperaturę i twardość wody. Urządzenie osiąga ciśnienie na poziomie nawet 19 barów. Wskaźnik analogowy wyświetla optymalne ciśnienie do ekstrakcji kawy. Dodatkowo ekspres informuje o konieczności odkamieniania sygnałem dźwiękowym. Wówczas wystarczy, że dodasz płyn EcoDecalk i naciśniesz przycisk odkamieniania, a ekspres rozpocznie automatyczny program.