Niezależnie od tego, czy chodzi o owoce, warzywa, zioła, mięso czy ryby - dzięki automatycznym suszarkom Rommelsbacher można korzystać z najwcześniejszej formy konserwowania żywności - ale w nowoczesny sposób. Wilgoć jest delikatnie usuwana z żywności. Witaminy, minerały i błonnik są jednak w dużej mierze zachowane; wynik jest w 100% naturalny, bez dodatków i konserwantów. Możesz łatwo i bezpiecznie przygotować własne domowe przekąski, które są zarówno smaczne, jak i zdrowe. Istnieje wiele możliwości: Możesz stworzyć skórę owocową, chipsy warzywne, suszone owoce, szarpaną wołowinę, ale także smakołyki dla zwierząt lub piękne (świąteczne) dekoracje. Wewnętrzny wentylator zapewnia równomierny i stały proces suszenia na wszystkich poziomach suszenia. Główną zaletą tych urządzeń, umożliwiającą tworzenie różnorodnych produktów do suszenia, jest zakres temperatur regulowany w zakresie 35-75°C z dodatkowym 24-godzinnym zegarem oraz funkcją automatycznego wyłączania. Obsługa jest bardzo łatwa dzięki czujnikom Touch Control z czytelnym wyświetlaczem LED z przodu. Dzięki dwuściennej obudowie ze stali nierdzewnej odwadniacz zapewnia doskonałą izolację termiczną, co z kolei utrzymuje zużycie energii na bardzo niskim poziomie. Aby od razu rozpocząć pracę, w zestawie znajdują się odpowiednie akcesoria, takie jak tace odwadniające, ruszt i maty. Nieważne, czy w rozmiarze zwykłym, czy XXL - oba urządzenia są wysoce kompatybilne ze świadomą, zdrową dietą!