Nowoczesny, ultrapłaski design pasuje do każdego stylu kuchni i imponuje innowacyjną technologią i łatwością obsługi. Czujnik zintegrowany z płytą grzewczą zapewnia maksymalną dokładność temperatury (koniec z przegotowaniem lub przypaleniem!), a 6 programów bezpośredniego wyboru ułatwia obsługę nawet początkującym. Dzięki specjalnym ustawieniom wstępnym, nowoczesne trendy w gotowaniu, takie jak jogurt, powolne gotowanie i sous vide, można wdrożyć w mgnieniu oka. Wszystkie programy mogą być indywidualnie dostosowywane, a oprócz wstępnie ustawionych programów, płyta może być również sterowana indywidualnie z 10 poziomami mocy. Nawet profesjonalni szefowie kuchni będą czerpać przyjemność z gotowania z płytą indukcyjną Rommelsbacher CTS 2000/IN.
Wydajność jest najwyższym priorytetem w przypadku tej super płyty: szybkie czujniki oszczędzają czas i energię. Najnowocześniejsza technologia indukcyjna (ciepło jest generowane na dnie naczynia, a nie gdzie indziej) zapewnia 90% wydajność, 50% oszczędność energii i 60% szybsze gotowanie. Inne funkcje, takie jak Boost (elektroniczna kontrola temperatury), timer, wykrywanie patelni, blokada klawiszy i wskaźnik ciepła resztkowego zapewniają łatwość użytkowania i wysoki poziom bezpieczeństwa podczas pracy. Kolejną ważną zaletą CTS 2000/IN jest zoptymalizowany system chłodzenia, który zapewnia cichą pracę.
Gotowanie na płycie indukcyjnej Rommelsbacher CTS 2000/IN opiera się na zasadzie ogrzewania, która zasadniczo różni się od innych rodzajów kuchenek - ciepło jest generowane bezpośrednio na dnie naczynia przez prądy wirowe. Sama płyta nie jest podgrzewana, a jedynie dno naczynia. Eliminuje to straty ciepła i optymalizuje zużycie energii.
Rommelsbacher CTS 2000/IN Induction to następna generacja płyt indukcyjnych, która jest już dostępna! Oszczędność energii do 50% i krótszy czas gotowania do 60%.