Zrób samemu naturalne przysmaki tj. chipsy jabłkowe, marchwiowe, bananowe. Wysusz wołowinę, kiełbasę w kilka godzin. Przygotuj w suszarce żywności aromatyczne przyprawy ze świeżych ziół.
Co możesz wysuszyć w suszarce do żywności?
- grzyby
- owoce
- mięsa
- ryby
- makarony
- warzywa
- zioła i przyprawy
Suszarka posiada pięć sit o średnicy 32 cm, których wysokość można regulować. To bardzo przydatne rozwiązanie, gdy suszymy produkty o większych rozmiarach.
Obudowa urządzenia jest przeźroczysta, dzięki czemu proces suszenia można kontrolować na bieżąco. Suszarka jest bardzo prosta w użytkowaniu i łatwa do utrzymania w czystości.
Regulacja temperatury: 40-70ºC
Zalecane temperatury dla przykładowych produktów.
- zioła: 40°C
- pieczywo: 40-50°C
- warzywa: 50-55°C
- owoce: 55-60°C
- mięso, ryby: 65-70°C
Funkcja obrotu dla idealnego suszeniaDzięki tej funkcji nasze produkty będą się równomiernie suszyć na każdym z 5 sit.
Podczas pracy suszarka jest wyjątkowo cicha.