Dziś gotowanie jest sztuką.
Sztuka kulinarna to eksperymentowanie i ciągłe obalanie stereotypów. Jednak idealne dzieło to efekt nie tylko talentu artysty, ale także doskonałego sprzętu. Tylko ludzie tacy jak Sam Cooke. Sam Cook to linia produktów stworzona z myślą o wymagających klientach. Efekt pracy wielu profesjonalistów, dla których gotowanie jest pasją na całe życie. Ich umiejętności kulinarne cechuje twórcze szaleństwo i śmiałość w eksperymentach smakowych.
Wypróbuj najwyższej klasy sprzęt kuchenny i poczuj się jak właściciel swojej kuchni. Sam Cook PSC-100/W wyróżnia się stylowym wyglądem i funkcjonalnością. Czajnik jest cichy! Dzięki technologii Quick&Silence zagotuje wodę szybciej i ciszej niż standardowe czajniki.
Czajnik elektryczny PSC-100/B- idealne urządzenie dla ludzi praktycznych. Wyraźny wskaźnik na korpusie informuje o aktualnej temperaturze wody znajdującej się w środku. Dzięki temu z łatwością przygotujesz swój ulubiony ciepły napój, napar ziołowy czy też odżywkę dla dziecka.
Funkcja Quick&Silence pozwala zwiększyć komfort użytkowania. Urządzenie gotuje wodę szybciej niż standardowe czajniki (grzałka 3000 W), co zadowoli wszystkie niecierpliwe i zapracowane osoby. Dodatkowo na dnie czajnika znajduje się specjalna wkładka - pierścień, który wycisza hałas i szum wrzącej wody, nie zakłócając spokoju Twojego domu.
Czajnik elektryczny PSC-100/W posiada oryginalny włącznik brytyjskiej marki STRIX, który steruje pracą elementów elektrycznych czajnika.
Zastosowanie tego wyłącznika gwarantuje znacznie dłuższą żywotność i wysoką niezawodność - pozwala zagotować wodę ponad 10 000 razy. Przepis na herbatę z jagód jarzębiny
Jagody jarzębiny zawierają dużą dawkę witaminy C i działają przeciwzapalnie. Herbata jarzębinowa polecana jest na przeziębienia, problemy z krążeniem i trawieniem.
Charakterystyczne czerwone kulki zbiera się w pełni dojrzałe, nie wcześniej niż w październiku. Do spożycia nadają się wyłącznie przetworzone owoce. Suszymy je w temperaturze 40°C, w formie spłaszczonej.
Bardzo suche jagody jarzębiny rozgnieść łyżką, wymieszać z naparem czarnej herbaty w proporcjach 2:1, można też dodać łyżeczkę suszonych jagód czarnej porzeczki. Suszoną trawę włóż do termosu, zalej wrzącą wodą i pozostaw na 2-3 godziny. Przed wypiciem ciepłego napoju można go przecedzić.