Gotowanie we współczesnym świecie jest sztuką.
A sztuka kulinarna to eksperymentowanie i nieustanne obalanie stereotypów. Jednakże idealne dzieło jest efektem nie tylko talentu artysty, ale i doskonałego sprzętu. Po prostu ludzie tacy jak Sam Cooke. Sam Cook to linia produktów stworzona z myślą o wymagających klientach. Efekt pracy wielu profesjonalistów, dla których gotowanie jest pasją na całe życie. Ich umiejętności kulinarne charakteryzują się kreatywnym szaleństwem i śmiałością w eksperymentach ze smakiem.
Wypróbuj najwyższej klasy sprzęt kuchenny i poczuj się jak właściciel swojej kuchni. Sam Cook PSC-100/B wyróżnia się stylowym wzornictwem i funkcjonalnością. Czajnik jest cichy! Dzięki technologii Quick&Silence zagotuje wodę szybciej i ciszej niż standardowe czajniki.
Czajnik elektryczny Sam Cook PSC-100/B to idealne urządzenie dla osób praktycznych. Wyraźny wskaźnik na obudowie informuje o aktualnej temperaturze wody w środku. Dzięki temu z łatwością przygotujesz swój ulubiony ciepły napój, napar ziołowy czy jedzenie dla dziecka. Funkcja Quick&Silence pozwala na zwiększenie komfortu użytkowania. Urządzenie zagotuje wodę szybciej niż standardowe czajniki (grzałka 3000 W), co ucieszy wszystkie niecierpliwe i zapracowane osoby. Dodatkowo na dnie czajnika znajduje się specjalna wkładka - pierścień, który tłumi hałas i odgłos gotującej się wody, nie zakłócając jednocześnie spokoju domowników.
Czajnik elektryczny Sam Cook PSC-100/B posiada oryginalny przełącznik brytyjskiej marki STRIX, który steruje pracą elementów elektrycznych czajnika.
Zastosowanie tego przełącznika gwarantuje znacznie dłuższą żywotność i wysoką niezawodność - pozwala zagotować wodę ponad 10 000 razy. Przepis na herbatę z owoców jarzębiny
Owoce jarzębiny zawierają dużą dawkę witaminy C i działają przeciwzapalnie. Herbatę z jarzębiny zaleca się na przeziębienia, problemy z krążeniem i trawieniem.
Charakterystyczne czerwone kulki zbiera się, gdy są w pełni dojrzałe, nie wcześniej niż w październiku. Do spożycia nadają się wyłącznie przetworzone owoce. Suszymy je w temperaturze 40°C, w formie spłaszczonej. Bardzo wysuszone owoce jarzębiny rozgniatamy łyżką, mieszamy z naparem z czarnej herbaty w proporcjach 2:1, można też dodać łyżeczkę suszonych owoców czarnej porzeczki. Wysuszoną trawę wsyp do termosu, zalej wrzącą wodą i odstaw na 2-3 godziny. Przed wypiciem ciepłego napoju można go przecedzić.
Brak opinii o produkcie
Podziel się swoją opinią jako pierwszy