Pyszna mleczna pianka
Dzięki systemowi do spieniania My LatteArt bez problemów ubijesz idealną mleczną piankę. Dysza do spieniania, inspirowana profesjonalnymi ekspresami do kawy, zapewnia odpowiednią ilość pary do ubijania aksamitnej mlecznej pianki z mikropęcherzykami powietrza. Rozkoszuj się magicznymi chwilami z LatteArt i poczuj się jak prawdziwy barista!
Aktywna kontrola temperatury
Do wydobycia z każdego ziarenka kawy pełni smaku, ekspres La Specialista Arte utrzymuje stałą temperaturę wody podczas procesu parzenia, dzięki systemowi aktywnej kontroli temperatury. Oferuje 3 temperatury parzenia - 92/94/96°C, dla różnych odmian ziaren kawy, zapewniając bogaty i intensywny aromat naparu.
Twój kawowy przewodnik
Ekspres La Specialista Arte to kompletne kompendium wiedzy i możliwości do odkrywania, ćwiczenia i eksperymentowania z kawowymi kreacjami. Łączy radość i przyjemność manualnego ubijania z nowoczesną technologią. Został wyposażony we wszechstronny zestaw baristy, który ułatwia każdy krok przygotowania kawy. Dzięki najwyższej jakości narzędziom, poznasz mistrzowskie triki i wolność tworzenia, dostępną do tej pory tylko dla profesjonalistów.
Optymalna dawka kawy
Innowacyjne sitko w ekspresie La Specialista nie posiada podwójnego dna, dzięki czemu możesz przygotować kawę z jeszcze większej ilości ziaren. Podczas przygotowywania jednej kawy sitko pomieści nawet do 12 g, a podczas przygotowywania dwóch – nawet do 20 g. Ilość zmielonej kawy można w prosty sposób regulować, obracając pokrętłem umieszczonym na panelu sterowania.
Kawa na każdą okazję
Ciesz się perfekcyjnym, głębokim espresso lub w mgnieniu oka zaparz filiżankę aromatycznego americano czy kubek ulubionej herbaty, dzięki 3 automatycznym programom. Wystarczy ustawić pokrętło, aby wybrać przepis, którego właśnie potrzebujesz: espresso, americano lub gorącą wodę. Kiedy oczekujesz porannego pobudzenia przed pracą lub porządnej dawki energii w ciągu dnia, ekspres umożliwi szybkie przygotowanie włoskiego klasku.