Z suszarką Niewiadów masz pewność, że smak i aromat Twoich ulubionych grzybów, owoców i ziół zostanie zachowany na długo!
Zastosowany w suszarce mikroprocesor steruje jej pracą i gwarantuje utrzymanie idealnych parametrów suszenia.
Dzięki specjalnym parametrom urządzenia żywność pozostaje świeża i zachowuje wszystkie najcenniejsze wartości odżywcze!
Prawidłowo przeprowadzony proces suszenia sprawia, że przetworzone warzywa, zioła i owoce są jeszcze bardziej nasycone biopierwiastkami, garbnikami i karotenem, które są niezwykle cenne dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.
Dzieje się tak, ponieważ sam proces suszenia pozbawia produkty nadmiaru wody. W ten sposób najważniejsze wartości odżywcze i smakowe zostają skoncentrowane.
Suszarka przeznaczona jest do suszenia grzybów, owoców, warzyw, ziół, kwiatów, a także mięsa, ryb i innych produktów spożywczych.
Suszenie produktów spożywczych jest skutecznym sposobem ich konserwacji.
Suszarka przeznaczona jest do suszenia różnego rodzaju produktów dzięki zastosowaniu wielostopniowego termoregulatora.
Ciepłe powietrze, którego temperatura jest stale kontrolowana, krąży wewnątrz suszarki, pomiędzy poszczególnymi sitami, dzięki czemu cała żywność znajdująca się na sitach suszarki jest dokładnie suszona bez utraty wartości odżywczych.
Pozwala to cieszyć się owocami, warzywami i grzybami przez cały rok bez dodatku sztucznych konserwantów.
Przybliżony czas suszenia niektórych produktów, zależy bowiem od grubości na jaką podzielimy owoc lub warzywo oraz zawartej w nim wody: jabłka 4-15 h, morele 8-36 h, śliwki 5-25 h, banany 5-25 h, wiśnie 6- 36 h, zielona cebula 4-10 h, żurawina 4-20 h, gruszki 5-24 h, grzyby 3-15 h, pieczarki 3-10 h, buraki 4-12 h, marchew 4-12 h, buraki 4-12 h.