Charakterystyka techniczna kuchenki wielofunkcyjnej Smeg CX68M8-1
Górne + dolne elementy grzejne
Ciepło pochodzące jednocześnie z góry i z dołu sprawia, że system ten nadaje się do gotowania wszystkich rodzajów żywności. Konwencjonalne gotowanie, zwane również gotowaniem statycznym lub promiennikowym, nadaje się do gotowania tylko jednego dania na raz. Jest idealny do wszystkich rodzajów pieczeni, pieczywa, nadziewanych ciast i jest szczególnie odpowiedni do tłustych mięs, takich jak gęś lub kaczka.
Grill
Ciepło generowane przez element grzewczy pozwala na uzyskanie doskonałych rezultatów grillowania, szczególnie w przypadku średnio/cienkiego mięsa. Idealny do kiełbasek, żeberek i boczku. Ta funkcja w tych modelach umożliwia równomierne grillowanie dużych ilości żywności, zwłaszcza mięsa.
Gotowanie turbowentylatorowe
Połączenie gotowania wspomaganego wentylatorem z gotowaniem konwencjonalnym umożliwia bardzo szybkie i wydajne gotowanie różnych potraw na wielu poziomach bez utraty smaku i aromatu.
Idealny do dużych ilości żywności, które wymagają intensywnego gotowania.
Wentylator + element grzewczy grilla
Powietrze wytwarzane przez wentylator łagodzi falę ciepła generowaną przez grill, zapewniając optymalne grillowanie nawet grubych potraw. Idealny do dużych kawałków mięsa.
ECO
Szczególnie nadaje się do gotowania małych porcji żywności przy niskim zużyciu energii.
Gotowanie końcowe
Ciepło pochodzące z dna pozwala dokończyć gotowanie potraw wymagających wyższej temperatury bez wpływu na ich przyrumienienie. Jest to idealne rozwiązanie do pieczenia ciast, tortów, słodyczy lub pizzy.
Funkcja Pizza
Ta funkcja służy do szybkiego przyrządzania pizzy za pomocą mikrofal. Aby uzyskać optymalne rezultaty, należy używać tej funkcji w połączeniu z talerzem do pizzy.
Czyszczenie parą
Specjalna funkcja VAPOR CLEAN ułatwia czyszczenie za pomocą pary wytwarzanej przez dodanie niewielkiej ilości wody do przestrzeni do gotowania.