Sous vide Adler AD 6415 to urządzenie do wolnego gotowania produktów spożywczych, które pozwala zachować ich składniki odżywcze i podkreślić wyjątkowy smak ulubionych dań. Żywność, zapakowana próżniowo w specjalne torebki, umieszczana jest w wodzie w garnku i gotowana w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze, która jest zazwyczaj sporo niższa niż w przypadku tradycyjnego obgotowywania produktów. Gotowanie Sous vide pozwala zachować w potrawach ich składniki odżywcze i podkreślić wyjątkowy smak. Ustawienie temperatury od 20 do 95°C gwarantujące jednostajne gotowanie produktów spożywczych. W urządzeniu możemy ustawić czas gotowania od 1 minuty, aż do niemal 100 godzin.
- Sous vide: zdrowa metoda wolnego gotowania
- Gotowanie Sous vide pozwala zachować w potrawach ich składniki odżywcze i podkreślić wyjątkowy smak
- Dzięki powolnemu i delikatnemu przygotowaniu wartości odżywcze mięsa, warzyw i ryb zachowane są w potrawie
- Idealny, oryginalny smak wybranych składników zostaje w jedzeniu
- Gotowanie bez dodatku tłuszczu
- Można używać w garnkach i innych pojemnikach odpornych na wysoką temperaturę o wysokości minimum 15 cm